юни 15, 2023

Потвърдено: базовият iPhone 15 ще наследи тази функция на iPhone 14 Pro

Динамичният остров, който бе ексклузивна функция в iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще се появи и в базовият iPhone 15, когато устройството бъде пуснато на пазара през септември тази година, но е почти сигурно, че той ще получи и 48MP основна камера.

Всъщност чуваме този слух от месеци, но сега той е потвърден от нов доклад, видян от ITHome в който се казва, че Sony е поискала от производителя на чипове TSMC да ѝ помогне да се справи с по-взискателните поръчки за iPhone защото модела от предстоящата линия iPhone 15 ще разполага с 48MP основна камера.

За справка, базовият iPhone 14 разполага с двойна камера, състояща се от 12MP основен сензор и 12MP ултра-широкоъгълна камера. Тази конфигурация по същество е непроменена от iPhone 13, така, че е добре да чуем, че Apple може би се готви да даде на суетните си фенове сериозна причина да обмислят преминаване към iPhone 15 тази година.

Забележително е, че iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max бяха първите iPhone-и, които получиха 48-мегапикселови сензори на камерите.

По всичко личи, че тези първокласни сензори няма да останат ексклузивни за Pro-серията на iPhone за много по-дълго време, а добавянето на 48MP камера в базовият iPhone 15 изглежда вероятно ще доведе до промяна на дизайна на камерата спрямо iPhone 14.

Това обаче не означава, че разликата между стандартния iPhone 15 и неговите „Pro-братя“ ще бъде по-малка от обичайната. През септември iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max/Ultra, за които се носят много слухове, ще получат сериозни подобрения на камерата, като се очаква един или и двата модела да разполагат с перископни обективи и най-големите сензори на камерата в iPhone досега. Моделът Pro Max/Ultra може дори да получи телефото камера с обектив с променливо увеличение.

Базовият iPhone 15 може все пак да не разполага с едно от най-големите предимства на iPhone 14 Pro. Последният може да се похвали с технологията за адаптивна честота на опресняване 1-120 Hz (наречена ProMotion), която автоматично регулира плавността на дисплея, за да отговаря на всичко, което се случва на екрана. Според слуховете, iPhone 15 ще се придържа към честотата на опресняване 60 Hz като на своя предшественик.

Функцията за винаги включен дисплей (Always On Display) разчита на ProMotion, така че изглежда, че стандартният iPhone 15 няма да получи и тази функция.

Въпреки това, ако не се притеснявате от функционалността на постоянно включения дисплей на iPhone 14 Pro, но харесвате външния вид на неговия динамичен остров, по-добрата камера и супербързия процесор A16 Bionic, тогава базовият iPhone 15 може да бъде идеалната и по-евтина алтернатива на настоящия флагмански смартфон на Apple.


source

Сподели: