април 21, 2024

Потвърдено: Sony ще представи флагмана Xperia 1 VI на 17 май

Вчера изтече слух за предстоящо събитие на Sony, който компанията вече потвърди.

Специалното събитие Xperia 2024 е насрочено за 17 май и ще се проведе в зала Terrada Warehouse B&C в Токио, Япония. Това обаче е доста ексклузивно събитие, на което са поканени само 100 души. Разбира се, ще има живо предаване, за да могат „разработчиците на Xperia да представят най-новите функции в реалния живот“, както гласи описанието на събитието.

Единственият реален въпрос към момента е дали и трите очаквани модела (1, 5 и 10) ще бъдат обявени на това събитие. Sony обяви Xperia 1 V и 10 V на 11 май миналата година, но Xperia 5 V се появи през септември.

Sony обикновено не бърза с пускането на смартфони на пазара. Макар, че моделите 1 и 10 бяха обявени през май, те бяха пуснати на пазара съответно през юли и юни.

Изтичането на информация предполага, че Sony Xperia 1 VI ще се откаже от 4K дисплей и ще премине към по-стандартно съотношение на страните (6,5-инчов дисплей, 19,5:9), като все още ще избягва изрезите и дупките. Камерата обаче може да е същата като миналата година. Подобренията ще дойдат само чрез софтуерна обработка и няма да се изненадаме да чуем на няколко пъти да се споменава думата „AI/ИИ“, тъй като тя все пак е най-актуалната тази година.

Надграждане на оперативната памет се очаква само за устройството от серия 1, но не и за това от серия 5 (който ще остане на 8 GB, ако се вярва на слуховете). Иначе Xperia 1 VI, разбира се, би трябвало да се захранва от флагманския чип Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm.

source

Сподели: