юли 13, 2023

Потребителите на общността на WhatsApp ще могат напълно да скриват телефонните си номера

В бета-версиите на приложението WhatsApp за Android и iOS се появи функцията “Конфиденциалност на телефонния номер“ (Phone Number Privacy), която ще помогне за пълното скриване на номерата в общностите, пише ресурсът WABetaInfo.

Номерата на участниците в общодостъпните чатове са скрити един от друг, но това не засяга администраторите — техните номера са видими за всички, а администраторите също виждат номерата на всички участници. Въпреки това, ако участник в група за обяви остави реакция на обява, неговият номер също се оказва общодостъпен.

Разработчиците на WhatsApp решиха да добавят нова опция за поверителност, която ви позволява да скриете телефонния си номер и в този случай — при активиране, потребителите се уведомяват, че е достъпен само за администратора на общността и тези, които имат достъп до номера от други чатове. За да се свържете с потребител, който е скрил номера си, трябва да му изпратите заявка, за да сподели информацията си за контакт с вас.

Засега функцията е достъпна само за някои членове на програмите за бета-тестване на WhatsApp в Google Play и App Store и работи само в общности. Но с течение на времето ще стане достъпна и в другите групи и аудиторията от потребители, които могат да я използват, ще се увеличи.


source

Сподели: