юли 13, 2023

Потребителите на Facebook Messenger и Instagram ще могат да общуват чрез видео-разговори във вид на аватари

Meta съобщи, че потребителите на Facebook Messenger и Instagram, които използват видео-разговори, ще могат да сменят изображението си със свързания с профила аватар. Новата функция видимо бележи още една стъпка към разгръщането на екосистемата от метавселената на компанията.

Съдейки по демонстрационното видео, публикувано от вицепрезидента на метавселената Вишал Шах (Vishal Shah), системата работи подобно на функцията Memoji при позвъняване по Apple FaceTime. Аватарите на Meta повтарят изражението на лицето и артикулацията на потребителите, опростявайки виртуалната комуникация на събеседника с триизмерния модел. Предложената функция на Meta работи с хумор — аватарът на човек може да бъде заменен с изображение на котка, куче, бухал, лама или друго тотемно животно.

Друго ново допълнение са анимираните стикери, базирани на аватар, които могат да се използват в Stories и Reels във Facebook и Instagram, в коментарите във Facebook и в личните чатове във Facebook Messenger и Instagram. Същевременно, Meta обяви, че аватарите в нейното семейство от приложения и виртуална реалност ще бъдат обединени според един стандарт — те ще станат по-реалистични и потребителите ще могат да показват виртуални предмети от гардероба. Предполага се, че компанията иска да стимулира продажбите на виртуални тоалети.


source

Сподели: