юли 17, 2023

Почти половината от чиповете A17 Bionic и M3 са брак поради сложността на производството

Журналистите успяха да разберат, че почти половината от процесорите от серията A17 Bionic и M3 са брак, поради сложността на производството. Чиповете на Apple се произвеждат от TSMC.

От всяка произведена партида само 45% от процесорите са подходящи за монтиране и използване в устройствата на компанията, а останалите 55% са дефектни. Поради високия процент на брака, Apple премина към алтернативна система за плащане. В момента TSMC получава заплащане само за работещи чипове и преминаването към плащане на партида е възможно само ако компанията може да намали броя на дефектните продукти до 30%.

Също така публикацията на Wfcctech съобщава, че TSMC планира да започне производството на 100 хиляди процесора месечно, които са направени по 3-нанометровата технология, до края на 2023 г. Плановете на фабриката са свързани с очакваното голямо търсене на iPhone 15, който трябва да бъде пуснат в продажба тази есен. Ако TSMC не подобри качеството на произвежданите чипове, тогава около 50 хиляди процесора от всяка партида ще бъдат подходящи за използване.

Експертите смятат, че производствените проблеми могат да повлияят върху наличността на iPhone 15 Pro и Pro Max. Тези смартфони ще се доставят с процесорите A17 Bionic, като масовото производство е планирано за август 2023 г.


source

Сподели: