юни 28, 2023

Появиха се нови изображения и характеристики на сгъваемите смартфони Samsung Galaxy Z Flip 5 и Fold 5

Инсайдери публикуваха още изображения и технически спецификации на сгъваемите смартфони Samsung Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5, които се очаква да бъдат официално анонсирани на събитието Samsung Galaxy Unpacked през юли.

Инсайдърът Revegnus публикува снимка на Samsung Galaxy Z Flip5 — един от дуото сгъваеми смартфони, който на снимката е в сгънато състояние и за това малко може да се каже за него от снимката. Екранът отвън вероятно е запазил диагонала от 3,4 инча и разделителната способност от 720 × 748 пиксела. Калъфът в преден план не позволява да видим конструкцията на пантите, но може да се предположи, че това е „капка вода“, която за първи път се появи в Oppo Find N2 — тази конструкция позволява на смартфона да се сгъва без празнина, а гънката на дисплея не е толкова забележима.

Инсайдерът на SnoopyTech сподели допълнителни подробности — той публикува прес-рендерите на двете устройства и разказа за някои технически характеристики. Сгъваемият Samsung Galaxy Z Flip5 ще се предлага в четири цвята: Lavender (лавандула), Graphite (тъмно сив), Mint (светло зелен) и Cream (кремав). А трансформърът Galaxy Z Fold5 ще се предлага във Phantom Black (черно), Cream (кремаво) и Icy Blue (сиво-синьо).

Известно е също, че Samsung Galaxy Z Fold5, когато е сгънат, „губи“ от дебелината си и вместо 14,2, той става 13,4 mm в сравнение с модела от предишното поколение. Теглото му е намаляло с 10 g, а разделителната способност на камерата с телеобектив се е увеличила от 10 на 12 мегапиксела. Дебелината на сгънатия Samsung Galaxy Z Flip5 е намаляла от 15,9 на 15,1 мм. И двата модела са базирани на флагманските платформи Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2; също така е известно, че нито един от сгъваемите смартфони от пето поколение няма да получи 128 GB и 1 TB памет.


source

Сподели: