юни 29, 2023

Появиха се първите подробности за сгъваемия смартфон на OnePlus

В мрежата се появи много информация, описваща особеностите на първия сгъваем смартфон, който OnePlus подготвя за пускане. Подробностите бяха споделени от известния мрежов информатор Стив Хемерстофър, известен в Twitter под прякора Onleaks. Седмица преди това той публикува първите рендери на сгъваемия смартфон на OnePlus.

Според източника, първият сгъваем телефон на OnePlus ще получи флагманско оборудване и ще се конкурира със Samsung Galaxy Z Fold5 в различните региони, който се очаква да бъде пуснат следващия месец в Сеул. Официалният дебют на OnePlus Fold се очаква през август, въпреки че самата OnePlus все още не е обявила дата за анонса. 

И така, OnePlus Fold ще разполага с голям вътрешен 7,8-инчов сгъваем AMOLED-дисплей с 2K-резолюция, 120Hz кадрова честота и външен 6,3-инчов AMOLED-дисплей със 120Hz честота на опресняване.

Под капака ще бъде инсталиран съвременния флагмански SoC от Qualcomm — Snapdragon 8 Gen 2, както и 16 GB RAM с 256 GB вградена памет. Батерията е с капацитет 4800 mAh и поддъжа 67 W зарядно. На задния панел ще се вижда тройната Hasselblad камера (48MP основен модул, 48MP ултраширокоъгълен модул и 64MP телефото модул). За селфита е предвидена вградената предна 32 MP камера и 20 MP камера отвътре.

От кутията телефонът ще пристига с инсталирана обвивка Oxygen OS 13.1 и ще работи под управлението  на операционната система Android 13. Ще има още и страничен скенер за пръстови отпечатъци.


source

Сподели: