май 4, 2024

Появиха се резултатите от тестовете на Snapdragon 8 Gen 4 в AnTuTu

Говори се, че Qualcomm скоро ще представи чипсета Snapdragon 8 Gen 4 и този чип също е част от появяващите се напоследък слухове, от където излизат малко подробности за него, въпреки че нищо не е официално потвърдено и датата на дебюта все още е неизвестна.

Вчера NotebookCheck публикува списък от AnTuTu на SoC Snapdragon 8 Gen 4. Чипсетът е с кодово име Sun и се казва, че притежава 6 производителни ядра с тактова честота 2.6GHz и 2 ефективни ядра с тактова честота 1.939GHz.

Изображението по-горе показва, че чипсетът е отчел 1769083 точки в бенчмарка AnTuTu. Съобщението предполага, че Qualcomm може да ограничи тактовите честоти на по-късен етап, за да намали генерирането на топлина. Резултатите от Geekbench 6 за чипсета Snapdragon 8 Gen 4 се появиха наскоро в интернет, което предполага, че предстоящият чип ще предложи по-висока многопоточна производителност от своя предшественик в лицето на SoC Snapdragon 8 Gen 3.

Смартфоните от серия 15 на Xiaomi се очаква да бъдат първите, които ще пристигнат с този чипсет. Точно както миналата година Xiaomi обяви пускането на серията Xiaomi 14 с чипсета Snapdragon 8 Gen 3 само ден след дебюта на процесора, същото ще се случи и тази година. Освен това се очаква смартфонът OnePlus 13 с този чипсет да бъде пуснат на пазара, както и някои други устройства, които вероятно ще се присъединят към списъка. Говорейки за пускането на пазара, Snapdragon 8 Gen 4 се очаква да пристигне през октомври тази година, но трябва да изчакаме появата на повече подробности.

source

Сподели: