October 11, 2023

Предишните смартфони Pixel спират да загряват с инсталирането на Android 14

Подобно на Apple, Google реши да ограничи прекомерното загряване на своите смартфони и да подобри тяхната автономност. Става дума за устройствата от серията Pixel със собствените фирмени процесори Tensor, от които потребителите се оплакват още с излизането им на пазара. Изглежда, че Android 14 елиминира тези проблеми.

Става дума за това, че процесорите Tensor G1 и Tensor G2, използвани в смартфоните от сериите Pixel 6 и Pixel 7, са произведени по неособено успешния 5nm процес на Samsung, който отстъпва на аналога на TSMC, и имат остарели към днешен ден процесорни ядра. В резултат на това устройствата имаха склонност да се нагряват прекалено много и да консумират твърде много енергия, особено в режим на готовност. Но след излизането на Android 14 в интернет се появиха множество положителни отзиви:

„С Android 14 моят Pixel 6a е един нов телефон. Работи хладно, гладко и осигурява над 8,5 часа време автономна работа работа с висока яркост на екрана. Най-накрая това е телефонът, който исках“, пише един от потребителите.

„Искам само да кажа, че това е истинско чудо. Лежах един час на слънце на плажа с телефона с яркост на екрана на 100% и включен GPS в калъф на Spiegen и той беше…. съвсем хладен. Температурата в момента е 29 градуса. Честно казано, не мога да повярвам“, пише друг собственик на Pixel 6.


source

Сподели: