юни 8, 2023

Представена е портативната геймърска конзола OneXplayer 2 Pro с Ryzen 7 7840U и 8,4-инчов екран

Компанията One Netbook демонстрира преносимата конзола OneXplayer 2 Pro. За разлика от някои вече анонсирани аналози, базирани на процесорите AMD Ryzen 7 7840U, продуктът предоставя функции, които са необичайни за познатите подобни решения. По-специално, OneXplayer 2 Pro има доста голям 8,4-инчов дисплей с разделителна способност 2560 × 1600 пиксела. Това е два пъти по-висока резолюция от тази на дисплея в Steam Deck и дори по-висока от ASUS ROG Ally (1080p).

Конзолата OneXplayer 2 Pro е базирана на процесора Ryzen 7 7840U, който има осем Zen 4 ядра на 5,1 GHz и графика Radeon 780M с 12 изчислителни RDNA 3 блока (CU). Въпреки че Ryzen 7 7840U е процесор предимно за ултрабуци, той е доста популярен сред производителите на портативни конзоли. На него разчитат продукти като Aokzoe A1 Pro, AYA NEO 2S и AYA NEO GEEK 1S. Използването на обичайна компютърна платформа в този случай позволява на производителя да инсталира Windows 11 на конзолата и да не разработва специализиран софтуер.

Конзолата OneXplayer 2 Pro получи сменяеми игрови контролери, подобни на тези в Nintendo Switch. Други продукти под марката OneXplayer обаче също са оборудвани с тях: например в най-новите модели, базирани на процесорите Ryzen 7 6800U или Intel Core i7 1370P, се предлага подобна функционалност. Благодарение на това, всеки собственик на такава конзола може да премахне контролерите и да превърне устройството в пълноценен мини-ноутбук, чрез свързване на подвижна клавиатура.

Производителят потвърди, че конзолата е оборудвана с до 64 GB LPDDR5X памет и до 4 TB SSD с интерфейса PCIe Gen4 x4. Разбира се, ще се предлагат и много по-слаби версии на по-ниски цени. Към момента OneXplayer показа само специалната версия на продукта, наречена OneXplayer 2 Pro Eva Limited Edition – моделът е с лилав корпус.

Кога ще започнат продажбите и колко ще струва OneXplayer 2 Pro в началния етап, ще бъде обявено по-късно. Известно е, че ASUS ROG Ally ще бъде пуснат на пазара на 13 юни на цена от $599. За информация ще споменем, че конзолата Aokzoe A1 Pro със същия процесор и сравними спецификации се предлага за $1059.


source

Сподели: