май 8, 2024

Представено е превъплъщение на легендарната Nokia 3210 по случай 25-годишнината на оригинала

HMD Global, компанията собственик на търговската марка Nokia обяви актуализирана версия на един от най-популярните мобилни телефони от началото на хилядолетието – Nokia 3210.

Новият продукт запазва дизайна на оригинала, като в същото време получава някои съвременни характеристики.

Актуализираната Nokia 3210 поддържа 4G мрежи, има 2,4-инчов цветен LCD дисплей и процесор Unisoc T107. Телефонът разполага с 64 MB RAM и 128 MB флаш памет. Капацитетът на паметта може да бъде увеличен с още 32 GB, благодарение на наличния слот за microSD карта.

На гърба на телефона е разположена 2 МР камера с фенерче, което работи и като светкавица. Спецификациите на устройството включват още безжичен адаптер Bluetooth 5.0, MP3 плейър и FM радио. Ще бъде възможно и свързване с облачните услуги на Nokia, които ще осигуряват достъп до новини, прогноза за времето и услугата YouTube Shorts. Потребителите ще могат да се насладят и на класическата мобилна игра Snake (Змия) на Nokia 3210. Устройството работи с операционната система S30+.

„Nokia 3210 се счита за един от най-значимите телефони, които Nokia някога е разработвала и е обичан от много хора, за които това е бил първият им мобилен телефон. Този модерен поглед към класическия дизайн в годината на неговата сребърна годишнина със сигурност ще привлече вниманието на хората.“

каза Бен Ууд, основател на Музея на мобилните телефони в Обединеното кралство

Nоkia 3210 ще се предлага във син (Scuba Blue), златен (Y2K Gold) и черен (Grunge Black) цвят. Цената ще зависи от региона на продажба.

source

Сподели: