май 11, 2024

Представен е смарт часовникът Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro с два екрана, Snapdragon W5+ Gen 1 и Wear OS

Миналата година Mobvoi пусна на пазара смарт часовника TicWatch Pro 5.

Днес компанията обяви TicWatch Pro 5 Enduro, който е най-новият и усъвършенстван модел от линията устройства TicWatch.

Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro е оборудван с 1,43-инчов AMOLED дисплей с поддръжка на разделителна способност 466 × 466 пиксела и функция Always-On Display. Екранът поддържа повече от 7000 циферблата и е покрит със сапфирен кристал за защита от механични повреди. Дизайнът включва и двоен FSTN дисплей, чието използване ще увеличи значително живота на батерията.

Производителят рекламира екрана на новия смарт часовник като „дисплей с изключително ниска консумация на енергия“, който е проектиран да осигурява непрекъснат достъп до функциите на устройството, включително педометър, отчитане на калории, измерване на нивото на кислород в кръвта и сърдечния ритъм. Устройството поддържа 18 цветови варианта на подсветката на екрана за лесно взаимодействие с джаджата в условия на слаба осветеност.

Корпусът на устройството е изработен от алуминий и високоякостен найлон със стъклени влакна. Широките 24 мм сменяеми ремъци са изработени от флуорокарбонов каучук. Калъфът също така е водоустойчив (до 5 АТМ) и е защитен по стандарта MIL-STD-810H. Корпусът е снабден с въртяща се коронка с тактилна обратна връзка и персонализиран страничен бутон.

Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro се захранва от процесор Snapdragon W5+ Gen 1 на Qualcomm в комбинация с 2 GB RAM и 32 GB памет. Софтуерната платформа е Wear OS 3.5. Автономността се осигурява от батерия с капацитет 628 mAh, която предлага до 90 часа непрекъсната работа с AMOLED дисплея и до 45 дни употреба с двойния дисплей.

Часовникът може да получава известия за повиквания и съобщения, може да действа като компас и има сензор за температурата на кожата. Безжичната свързаност се осигурява от модули Wi-Fi (2,4 GHz) и Bluetooth 5.2. Наличен е и NFC чип за безконтактни плащания. Конструкцията включва високоговорител и микрофон, както и приемник за сателитни сигнали GPS, GLONASS, Beidou, Galileo и QZSS.

Смарт часовникът е интегриран с няколко фитнес приложения, така че потребителите могат да получават актуална информация, докато тренират. Поддържат се и повече от 110 режима за тренировки на открито и закрито. Без каишка часовникът тежи 44,7 грама и се предлага само в цвят обсидиан. Що се отнася до цената, Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro може да бъде закупен за 350 долара.

source

Сподели: