юни 8, 2023

Предстоящите сгъваеми смартфони на Samsung може да са устойчиви на прах

Samsung е лидер на пазара на сгъваемите смартфони и в момента южнокорейският гигант се подготвя да пусне петото поколение смартфони Galaxy Z Fold и Z Flip. До дебюта на предстоящите сгъваеми телефони на Samsung остават няколко месеца. Подробностите за устройствата продължават да се появяват в интернет. Според последните сведения се твърди, че Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5 ще имат поддръжка на защита от прах.

Според съобщение на Twitter-потребителя @chunvn8888, следващото поколение сгъваеми смартфони на Samsung ще имат рейтинг IP58, което означава защита от проникване на вода и прах. Според оценките, водоустойчивостта ще бъде до 1,5 метра дълбочина до 30 минути.

Устройствата от текущото поколение са с рейтинг IPX8, предлагайки само водоустойчивост. С добавянето на защита от проникване на прах, телефонът ще бъде по-дълготраен и ще има по-малка вероятност от повреда поради натрупване на мръсотия, пясък или други частици. Това е по-важно, защото устройството е податливо на повреди при събиране на прах, особено при наличието на допълнителни механични части като пантите.

Обърнете внимание, че съобщението все още не е потвърдено, така че ви съветваме да приемете тази информация с доза скептицизъм. Очакваме обаче функцията да бъде добавена към предстоящите флагмански смартфони на марката.

Наскоро Motorola пусна смартфоните Razr и Razr+, които са с рейтинг IP52 и предлагат същото ниво на защита от прах IP68, но нямат защита срещу проникване на вода.


source

Сподели: