юни 25, 2023

Предупреждение за потребителите на iPhone, тъй като горещите температури създават сериозни главоболия

Потребителите на iPhone трябва да пазят устройствата си от пряка слънчева светлина в горещо време. Това съобщават от Apple, които предупреждават потребителите на iPhone за рисковете, които екстремните температури представляват за техните устройства.

Лятото идва, с него и горещите вълни, които могат да причинят технически проблеми

Ако вашият iPhone се нагорещи твърде много, ще получите предупреждение за температурата, което ще ви попречи да го използвате, докато нещата не се охладят отново.

Ще видите икона на термометър с надпис „Температура! Вашият iPhone трябва да се охлади, преди да можете да го използвате„.

Ако получите това съобщение, най-доброто, което можете да направите, е да го поставите на хладно и сухо място, за предпочитане на сянка. Поставянето му в чантата ви ще е подходящо, но в идеалния случай някъде, където има вятър, би трябвало да помогне на устройството да регулира температурата си и да избегне всякакви повреди.

Само не го поставяйте в хладилника или в кофа с лед, тъй като влагата може да повреди окончателно вашия iPhone.

Официалният съвет на Apple е: 

За да възобновите използването на устройството си възможно най-бързо, изключете го, преместете го в по-хладна среда (далеч от пряка слънчева светлина) и го оставете да се охлади.

iPhone се сблъсква с подобен проблем  и при изключително ниски температури, като зимните студове водят до много по-бързо изчерпване на живота на батерията.

Но съветът важи за всички смартфони, така че ако имате Android, трябва да направите всичко възможно, за да го предпазите и от лятното слънце. Някой да измисли слънцезащитен крем за смартфони.


source

Сподели: