юли 16, 2023

През август се очаква сливане на Kioxia и бизнеса с флаш-памети на Western Digital

След няколкомесечни преговори през август Western Digital и Kioxia ще сключат договор за сливане. Сделката ще бъде оформена като отделяне на бизнеса с флаш-памети на Western Digital и сливането му с Kioxia в отделна компания, като американската страна ще притежава повече от 50% от обединената компания. Това пише Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Ръководството на новата компания ще се извършва от топ-мениджърите на Kioxia с участието на Western Digital. И двата чипмейкъра ще бъдат представени в борда на директорите на обединеното дружество, което ще бъде регистрирано в Япония.

Финалното споразумение все още не е постигнато, а времето за сливане може да се промени — дори има вероятност преговорите да приключат без резултат, твърдят източниците. Представители на Western Digital отказаха да коментират предложеното сливане, докато Kioxia и Toshiba не отговорят на запитванията на журналистите. Двете компании, които имат общ бизнес с флаш-памети, работят в тясно сътрудничество от години и едно сливане би увеличило конкуренцията им със Samsung Electronics. За последно са обсъждали сливане през 2021 г.


source

Сподели: