юли 3, 2023

Приложението Threads на Meta се намира в Google Play Store и е аналог на Twitter

За кратко в магазина за дигитално съдържание Google Play Store се появи приложението Threads, което е клиент за достъп до едноименната платформа, която е аналог на Twitter от Meta Platforms. На това обърна внимание изследователят на приложения Алесандро Палуци (Alessandro Paluzzi).

В съобщението се казва, че приложението Threads е било достъпно за изтегляне за кратко време и скоро е изчезнало от сайта на Google по неизвестна причина. Един ентусиаст обаче е успял да го изтегли, благодарение на което в интернет се появиха екранни снимки на потребителския интерфейс на Threads. Съдейки по облика на екрана за вход, потребителите могат да влязат в приложението, използвайки своите идентификационни данни за Instagram.

Като цяло интерфейсът на приложението е много подобен на Twitter. Прозорецът за въвеждане на текста на съобщението показва броя на оставащите знаци, а има и икона на кламер за прикачване на файл към съобщението. Когато преглеждат публикациите, потребителите имат възможност да харесват, да публикуват отново, да пишат коментари и т.н. Все още не е известно кога точно Threads ще стане публичен.

Според наличните данни, Meta разработва услугата Threads с кодово име Project 92 от януари тази година. По-рано говорител на Meta каза, че разработването на Threads е започнало, след като създатели на съдържание и обществени фигури са изразили интерес към платформа, която „работи разумно“ за разлика от Twitter. Именно след тази новина се появиха и слухове за възможен двубой между изпълнителния директор на Twitter Илон Маск (Elon Mask) и изпълнителния директор на Meta Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg).


source

Сподели: