юли 26, 2023

Пробив във фотографските възможности на субфлагманите благодарение на новите оптични сензори Sony IMX903 и IMX907

Сензорът Sony IMX989 с размер един инч бе истински пробив за индустрията и издигна качеството на мобилните снимки на съвсем ново ниво, но той се използва само в суперфлагманските смартфони с леко шокираща за повечето потребители цена.

Производителите не могат да поставят такива сензори в подфлагманите не само заради цената им, но и по маркетингови причини. Суперфлагманите трябва да са уникални, за да се обясни високата им цена. Sony не пожела да използва чак добри оптични сензори и смартфоните на японската компания получиха много по-опростения IMX 890.

Съвсем скоро ситуацията ще се промени, защото компанията възнамерява да обяви два нови топ сензора, които са малко по-малки от 989, но имат страхотни характеристики. Както стана известно, първият от тях – IMX907 е 50 MP сензор с размер 1/1,12„. Вторият носи името IMX903 и е малко по-малък – 1/1,14″ със съответно намаляване на резолюцията до 48 MP.

Размерът на пиксела и в двата случая е 1,4 µm. Тези модули могат да бъдат инсталирани в традиционните флагмани на производителите, както и в субфлагманските решения, като тази стъпка ще издигне нивото на мобилната фотография на по-високо ниво. Първите устройства с новите оптични сензори може да се появят още през есента и това би било значителна стъпка напред за индустрията на мобилната фотография.


source

Сподели: