September 13, 2023

Производителят на смартфоните Nokia ще започне да произвежда устройства под собствен бранд

HMD Global, която от шест години произвежда смартфони под марката Nokia, сподели планове за разширяване на гамата си — компанията планира да пусне устройства под собствената си марка HMD.

Жан-Франсоа Барил, съосновател, председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор на HMD Global, говори за плановете на компанията. На страницата си в професионалната социална мрежа LinkedIn топ-мениджърът каза, че телефоните под марките HMD и Nokia ще съществуват паралелно и клиентите трябва да очакват сътрудничеството на компанията „с нови интересни партньори.

HMD Global доказа, че е „най-бързо развиващият се производител на 5G смартфони от година на година“. Тя е лидер в екологичното производство и пример за това са смартфоните Nokia, пуснати на пазара през последните 12 месеца, които се отличават с подобрената възможност за ремонт и използвани рециклирани материали. В момента производителят е готов да „влезе на пазара самостоятелно, за да създаде нов свят на телекомуникациите, фокусиран върху нуждите на клиентите“ — убеден е ръководителят на HMD Global.

Компанията се гордее, че се е превърнала в „един от най-големите производители на смартфони в Европа“ и в обозримо бъдеще ще започне да доставя „висококачествени, достъпни мобилни устройства“ по целия свят. Ръководителят на HMD Global все още не е казал нищо относно това, кога ще бъдат представени продуктите под новата марка.


source

Сподели: