юли 4, 2023

Прототип на Pixel 8 Pro се появи на снимка с познат дизайн и тройна камера

В мрежата изтекоха снимки на прототипа на смартфона Google Pixel 8 Pro, който се очаква да бъде анонсиран тази есен през октомври. Малко след публикацията във форума на Reddit, тези снимки бяха изтрити заедно с акаунта, който ги е публикувал, което говори в полза на факта, че това не е фейк.

Снимките потвърждават, че Google използва в новия модел конфигурация от три камери на “остров“ във вид на продълговата таблетка, поставена върху тясна и издължена ивица, която традиционно опасва задния панел. Според слуховете, кръглият отвор под масива от светодиодни светкавици принадлежи на инфрачервен термометър.

Надписите на задния панел показват, че това е прототип „само за тест/оценка“. В полето “Редакция на продукта“ е написана думата husky — кодовото име на Pixel 8 Pro. Този прототип има 12 GB LPDDR5 оперативна памет от Samsung и 128 GB UFS флаш-памет от SK hynix.

Тъй като става дума за прототип, можем да предположим, че финалната версия на Pixel 8 Pro ще бъде малко по-различна, въпреки че вече можем да заключим, че дизайнът на новия модел е в много отношения близък до този на своя предшественик.

Според съобщения на инсайдери, Pixel 8 Pro ще разполага с 6,7-инчов OLED-дисплей с резолюция 2992 × 1344 пиксела и честота на опресняване 120Hz. На задния панел на смартфона ще има камера с 50 MP сензор Samsung ISOCELL GN2, 64 MP сензор Sony IMX787 с ултра-широкоъгълен обектив и перископен телефото-модул с 48 MP сензор ISOCELL GM5 и 5x оптично увеличение. Резолюцията на предната камера, според слуховете, ще бъде същата като тази на предшественика — 11 мегапиксела. Също така се съобщава за използването на чипа Google Tensor G3, 4950 mAh батерия и поддръжка на Wi-Fi 7 мрежи.


source

Сподели: