June 13, 2023

Процесорите Intel Core i9-13900K и Core i9-13900KS ще получат по-скромна опаковка до октомври, намеквайки за излизането на наследници

Преди няколко години Intel си създаде правило да подчертава по-стария модел процесор в семейството настолни компютри Core i9 с необичайно оформление на продажбената кутия. Първородният от поредицата дори получи транспортна кутия с форма на додекаедър, която не беше много удобна за транспортиране. С пускането на новите процесори в този клас, предшествениците преминаха към по-скромни опаковки и флагманските модели Raptor Lake ще ги сполети същата съдба до октомври.

До това заключение се достига от имейл за клиентите на Intel, който миналата седмица беше оформен във вид на уведомление PCN 119590-00. При продажбата, според документа, процесорите Intel Core i9-13900K и Core i9-13900KS от 2 октомври ще се доставят в кутии с нов дизайн, който е показан в дясно на двете илюстрации. Те ще запазят формата на паралелепипед, но поради намалените си габаритни размери, при транспортиране ще се съберат не 324, а 1620 кутии. Тази оптимизация ще спести от логистиката, тъй като кутиите с процесори ще заемат по-малко място в склада и в превозните средства по време на тяхното транспортиране.

Процесорът Core i9-13900KS ще може да се разграничи по етикета “Special Edition“. Историята на подобни промени показва, че флагманските модели на потребителските процесори на Intel получават опростена опаковка точно преди появата на наследниците. Очаква се компанията през септември да представи семейството от процесори Raptor Lake Refresh, която ще може да работи на съществуващите дънни платки с конектор LGA1700. Gigabyte, например, вече подготвя пускането на микрокода на своите дънни платки. Тактовите честоти на новите модели ще се увеличат и това е само един от основните параметри, от които се ръководят купувачите на флагмански модели. Съществуващите Core i9-13900K и Core i9-13900KS ще трябва да отидат в сянка. Компанията без да иска каза кога ще започне този процес.


source

Сподели: