October 3, 2023

Пускането на Android 14 ще е на 4 октомври – потвърдено от оператор

Информацията за финалното представяне на Android 14 не е официална — датата на софтуерната актуализация е взета от списъците на канадския оператор Telus. Google вероятно няма да анонсира операционната система, докато не бъдат пуснати смартфоните Pixel 8.

Телефонният оператор публикува списък със софтуерните актуализации за смартфоните в своята гама. Всички телефони Pixel след Pixel 4a имат етикет „Android U“ и дата 4 октомври.

Android U е съкращение от Android Upside Down Cake, което е вътрешното кодово име на Android 14. Но споменатата информация вече е премахната от списъците на Telus. Google вероятно е обновил съобщенията си онлайн и е поискал от Telus да премахне данните. Няма точна информация за това, но се оказа най-вероятният сценарий за момента.

По един или друг начин, малко информация за Android 14 трябва да се появи на 4 октомври, по време на пускането на Pixel 8. Смартфоните на Google трябва да получат новата операционна система или поне да стане ясна датата, на която ще я получат.

Припомняме, че в новата Android 14 потребителите ще могат да използват вградената в смартфона камера, в качеството на уеб-камера.


source

Сподели: