September 29, 2023

Пусната е нова актуализация на ChromeOS M117: виж огромния списък от нови функции

В скорошна актуализация Chrome OS пусна най-новата си версия — M117, с множество вълнуващи нови функции и подобрения. С тази нова актуализация ChromeOS изглежда повече като Android с обновени бързи настройки и тематичната система Material You like.

Ето кратко описание на това, което можете да очаквате, след актуализиране на вашето устройство:

 1. Преглед на предстоящия календар: Новият календар на ChromeOS вече улеснява прегледа и присъединяването към предстоящи срещи, като просто щракнете върху датата. За допълнително удобство е добавена и поддръжка на многодневни събития.
 2. Визуализация на системната информация: Когато търсите информация за вашата версия на операционната система, батерия, RAM, памет или процесор, програмата вече визуализира тези подробности в резултатите от търсенето.
 3. Актуализация на бързите настройки: Прозорецът за бързи настройки, разположен там, където се показва часът, е актуализиран, за да бъде по-лесен за използване. Има по-големи бутони, намален брой страници и отделен панел за известията, който улеснява достъпа до нотификациите и основните контроли, включително и нова опция за рестартиране.
 4. Подобрени контроли за конфиденциалността: Потребителите на Chromebook вече могат да се насладят на подобрени контроли за конфиденциалността на камерата и микрофона. Тази година решение с едно кликване в менюто с настройки ще позволи на потребителите лесно да управляват тези параметри в цялата операционна система.
 5. Нови индикатори за конфиденциалност: Потребителите вече ще бъдат уведомявани, когато приложения получат достъп до микрофона или камерата. Това ще става чрез нови индикатори за поверителността, разположени в долната дясна област.
 6. Акцентни цветове и персонализация: ChromeOS вече предлага акцентни цветове, които съответстват на вашия тапет, създавайки уникална тема за устройството ви. Тези цветове се адаптират към светлите и тъмни режими, като разширяват възможностите за персонализиране с тапети и настройки.
 7. Подобрена хронология на буфера за обмен: Управлението на хронологията на клипборда никога не е било по-лесно. Актуализацията въвежда нови входни точки и информация, за да помогне на потребителите при ефективното намиране и използване на тази функция.
 8. GIF файлове в Emoji Picker: Инструментът за избор на емотикони вече включва поддръжка на GIF, което го прави още по-забавен и интересен.
 9. Актуализация за заглушаване на звука: ChromeOS вече позволява на потребителите да слушат аудио от Android-приложенията и мрежата едновременно, без да спират едното или другото.
 10. Параметри за корекция на цветовете: Новите вградени параметри за корекция на цветовете в настройките на Chrome OS улесняват потребителите в персонализирането на своя дисплей, за да отговарят на своите нужди относно цветовите предпочитания.
 11. Бавен каданс: Приложението Camera вече поддържа забавен каданс, което опростява процеса и автоматично избира скоростта за крайния видеоклип.
 12. Адаптивно зареждане: Нова функция за управление на захранването — адаптивното зареждане предвижда кога потребителят ще изключи устройството и ще го зарежда. Това съхранява живота на батерията и може да се настройва от администраторите.


source

Сподели: