October 18, 2023

Пуснаха бюджетните дънни платки GALAX B760M Alliance, поддържащи процесорите на Intel от 14-то поколение

GALAX започна продажбите в Китай на бюджетните дънни платки за новите процесори на Intel — B760M Alliance. Компанията предлага черна версия Darth Vader и бяла версия White Spectre.

GALAX B760M Alliance получи дискретен дизайн без излишъци. Платките са оборудвани с един 8-пинов захранващ конектор. Подсистемата за захранване е направена по схемата 8 + 1 + 1. Липсва информация за характеристиките на MOSFET, но VRM в дънните платки е покрит с радиатори. Левият охладител е с капака на I/O-панела.

Платките GALAX B760M Alliance поддържат DDR4 RAM модули с честоти до 3600 MHz и максимален капацитет от 64 GB. За свързването на дискови устройства са предвидени два конектора M.2 PCIe 4.0. Слотът за графичната карта също поддържа PCIe 4.0, а за връзка с други разширителни карти, платките имат два PCIe 3.0 x1. Wi-Fi 6 модулът е предварително фабрично наличен.

Платките GALAX B760M Alliance са напълно съвместими с процесорите Intel Alder Lake, Raptor Lake и Raptor Lake Refresh. Цената на черния B760M Alliance Darth Vader в Китай е 699 юана, а белият Spectre White е оценен на 749 юана. Дали тези продукти ще се появят на световния пазар все още не е известно, но с оглед на това, че чиповете ще се предлагат масово, то това е стимул платките по-късно да се появят и в други страни по света.


source

Сподели: