October 2, 2023

Пълноценен Windows 11 компютър беше събран в корпус с размерите на смартфон

Какво представлява Zepan RY-P1?

Zepan RY-P1 —- това е мини-компютър с размерите на смартфон или външен твърд диск. Въпреки тези малки размери, той предоставя всички възможности на обичаен десктоп компютър. Разработчиците на RY-P1 събраха повече от $43 000 в САЩ за неговото пускане.

Това е леко устройство, което производителят нарича „настоящият мобилен офис“, тежи само 140 грама. Може да се похвали с изненадващо елегантни размери от 122 x 63 x 10 mm, което е по-малко от 6,1-инчовия Apple iPhone 15, който сам по себе си е с размери 148 x 72 x 7,8 mm.

Какви характеристики и портове за връзка предоставя?

По отношение на изчислителната мощ, мини-компютърът Zepan RY-P1 mini се позиционира като устройство от начално ниво. Оборудван е с процесора Intel J4125 с вградена графична карта Intel UHD Graphics 600, която е допълнена от 8 GB DDR4 оперативна памет, както и 128 GB SSD памет. Устройството също поддържа Bluetooth 5.1 и Wi-Fi 6, както и изходи до 4K@60Hz.

Притежава портовете USB-C, USB-2.0 и слот за microSD карта. Но с разширителна док-станция потребителите могат да се възползват от четири допълнителни порта, включително USB 2.0, USB 3.0 и USB-C, както и HDMI.

За кого е предназначен?

Разработчиците казват, че мини-компютърът ще бъде полезен за тези, които трябва постоянно да притежават своите файлове и да са им под ръка и за тези, които се движат между офисите. Казват, че лаптопите са тежки, а външните твърди дискове не могат да се носят.

След като приключите работа в офиса, можете лесно да го поставите в джоба си и да го вземете със себе си в командировка или при дистанционна работа. За разлика от външните твърди дискове, няма нужда от сложно предаване на данните, така че можете да го стартирате по всяко време, навсякъде и бързо да пристъпите към работа. RY-P1 — това е мобилен офис“ — пишат разработчиците.

Zepan също доставя този компютър на избрани спонсори с допълнителен портативен дисплей с размер на таблет, който може да бъде свързан към мини-компютъра. Това означава, че може да е само въпрос на време да започнем да виждаме съвместими сензорни дисплеи с размер на смартфон, превръщайки RY-P1 в пълноценен смартфон с Windows 11.

Цената на новия продукт е около 280 щатски долара.


source

Сподели: