юли 18, 2023

Първите Mac-ове базирани на процесора Apple M3 ще се появят през октомври

Лятото е в разгара си, а есента неумолимо наближава. За най-близките очевидни новости на пазара от Apple се смятат смартфоните от серията iPhone 15, но известният Apple анализатор на Bloomberg Марк Гурман заяви, че през октомври компанията ще представи първите си персонални компютри и лаптопи, базирани на процесори от поколението M3. Нови продукти се очакват в поне три серии компютри на Apple.

Според него, първите процесори M3 ще се използват в лаптопите MacBook Air и MacBook Pro – и двата с 13-инчов дисплей, както и в iMac. Не се очаква броят на ядрата в процесорите M3 да се увеличи, но преминаването към 3 nm производствена технология със сигурност ще подобри производителността и енергийната ефективност.

През това тримесечие Apple представи 15-инчов MacBook Air и настолния Mac Pro, базирани на M2 Ultra, както и Mac Studio, базиран на M2 Ultra и M2 Max, така че преминаването към процесори M3 е планирано за по-късно през тримесечието сред решенията от по-висок клас. Според източника е малко вероятно Apple да представи нови таблети iPad през октомври, тъй като дебютът на iPad Pro, базиран на процесор M3 с OLED дисплей е планиран едва за следващата година. Според Марк Гурман обаче вече се разработва актуализирана версия на iPad Air. Най-тънкият таблет на Apple от сегашно поколение все още се задоволява с процесор М1, така че е един от възможните кандидати за обновяване. През 2024 година се очаква да дебютира и iMac с 30-инчов дисплей.


source

Сподели: