април 24, 2024

Разглобиха напълно Huawei Pura 70 Ultra и беше показана прибиращата се камера

Миналата седмица Huawei официално представи серията смартфони Pura 70, включително и топ-модела Pura 70 Ultra. Това е следващото поколение от отдавна познатата серия P, която в момента е с истинското си име вместо буква.

Всички модели Pura 70 разполагат с много отличителен островен дизайн на камерата, докато моделът Ultra разполага с 1-инчова изскачаща основна камера с променлива диафрагма. Ако се чудите как изглежда Pura 70 Ultra отвътре, китайският YouTube канал WekiHome, както винаги, публикува пълно видео с разглобяването на устройството. Уверете се, че сте щракнали върху бутона CC и сте задали автоматичния превод на български език, за да получите субтитри за по-добра разбираемост.

Както при почти всеки телефон в днешно време, достъпът до него е през задния панел, който се отделя чрез прилагане на малко топлина, за да стане лепилото по-малко… лепкаво. Huawei традиционно използва повече лепило от другите марки, което вероятно е същото и тук.

Поглеждайки отвътре, става ясно, че прибиращият се механизъм (включително и стъпковият двигател) за основната камера се намира точно в дланта на ръката ви и наистина изглежда като сладко инженерно произведение. Стъпковият двигател дори е покрит с шумопоглъщаща пяна. Този телефон е първият в света, който интегрира изскачаща камера и е IP68 прахо- и водоустойчив.

Това стана възможно благодарение на уплътняването на телескопичната част на капака на обектива. Смисълът на всичко това е, че телефонът става по-тънък от своите конкуренти с 1-инч, когато не използвате камерата. Но има и допълнително предимство — когато камерата не се използва и разклатите телефона, той трака много по-малко от конкурентите си с 1-инчови сензори.

Системата OIS с промяна на сензора също присъства, а на задния панел всички камери имат топлоотвеждащи материали, които са непосредствено свързани към голямата изпарителна камера. Чипсетът Kirin, който захранва телефона, е приблизително сравним със Snapdragon 888 и Dimensity 8200 в бенчмарка AnTuTu.

Използваните високоговорители са идентични с тези в Mate 60 Pro и се оказа, че вибрационният мотор е малко по-малък. Пиковата мощност на зареждане на батерията е 88,3 W, а зареждането от 0 до 100% отнема 37 минути.

Екранът е направен от BOE и е покрит със стъкло Kunlun. Ръчното измерване на яркостта дава 600 нита в ръчен режим и 1242 нита в режим на висока яркост. Гърбът на екрана е изцяло покрит с медна метална пластина за разсейване на топлината.

Изводът е, че въпреки че Pura 70 Ultra все още не отговаря на производителността на своите конкуренти, той е по-добър от Mate 60 Pro, така че Huawei наистина напредва от версия на версия.

source

Сподели: