май 2, 2024

Разглобяването на Huawei Pura 70 Pro разкри малки разлики с модела Ultra

Huawei разшири достъпността на серията Pura 70 за международната аудитория и потенциалните купувачи са нетърпеливи да разберат дали прибиращият се в модела Ultra обектив е единствената му отличителна черта.

Популярният YouTube канал WekiHome наскоро разглоби и направи преглед на моделите Pura 70 Pro и Pura 70 Ultra. Това разкри, че докато телефоните споделят подобна вътрешна архитектура, те имат някои минимални разлики.

Една от важните промени, които Huawei е направил в модела Pro, е промяната в местоположението на основната камера и телефото-обектива. Това беше належащо, защото сензорът не се нуждае от толкова много светлина.

NFC, намотката за безжично зареждане и термопластината са почти идентични и в двата модела. Въпреки че функционалността остава същата, кабелът на светкавицата е преместен между основния и телефото-обектива.

Що се отнася до сензорите, Pura 70 Pro може да се похвали с 1/1,3-инчов 50-мегапикселов сензор OmniVision 50H. Оборудван е с прибиращ се шест панелен обектив с диафрагма от f/1.4 до f/4.0. Споменава се, че физически има девет различни степени на диафрагмата.

Платката на Pura 70 Pro е с двуслойна конструкция и е почти идентична с модела Ultra. Huawei е избрал обикновена медна сплав за VC вместо композитните материали, използвани в Ultra, което направи камерата два пъти по-тежка.

Въпреки това, Pura 70 Pro има стъклен панел на гърба си вместо изкуствена кожа, което позволява леко намаляване на общото тегло.

Pura 70 Pro е достъпен на цена от 1199 евро в Европа за версията 12GB + 512GB. Купувачите могат да избират между бял и черен вариант, тъй като лилавият няма да се предлага в Европа.

source

Сподели: