май 12, 2024

Разработчиците радикално обновиха дизайна на WhatsApp за Android и iOS

Тази седмица беше пуснато голямо обновление на мобилните версии на приложението WhatsApp. След като го инсталират, потребителите на услугата с Android и iOS устройства ще могат да оценят новия интерфейс, който е предназначен да направи взаимодействието с приложението по-удобно.

На първо място, трябва да се отбележи, че цветовата палитра на интерфейса е променена. Зеленото се превърна в акцентен цвят, използван за подчертаване на иконите и бутоните за известията. Версията на WhatsApp за Android включва по-драстични промени: навигационната лентата се е преместила в долната част на екрана, което прави приложението по-подобно от iOS-версията.

Що се отнася до тъмния режим, WhatsApp твърди, че промяната на цветовата палитра ще осигури по-високи нива на контраст и по-богати тъмни тонове, за да „намали напрежението върху очите при условия на слаба светлина“. Разработчиците също отбелязват, че потребителите искат да видят „по-тъмен режим“, така че той вече е внедрен в приложението.

В съобщението на разработчиците още се твърди, че се стремят да направят WhatsApp просто, надеждно и лично приложение. Дизайнът на продукта е променен, за да бъде по-удобно на потребителите да общуват помежду си. Една от целите, които разработчиците си поставят, е да направят WhatsApp възможно най-удобен за общуване и разработчиците се стремят да я следват.

source

Сподели: