юли 13, 2023

Ревюта на GeForce RTX 4060 Ti 16GB в началото на продажбите няма да има — партньорите на NVIDIA не предоставиха видеокартите на журналистите

NVIDIA реши да не пуска видеокартата GeForce RTX 4060 Ti 16GB Founders Edition, като напълно прехвърли отговорността към своите AIB-партньори, които подготвят свои собствени версии на този модел. Последните новости предполагат, че при старта на продажбите, гамата от налични варианти на тази графична карта ще бъде много по-малка, отколкото се очакваше. Поради това не бива да се надявате и на твърде много ревюта.

Обикновено NVIDIA взема активно участие в подготовката на ревютата на своите нови видеокарти от независимите журналисти, дори и в случаите, когато не планира да пуска определени модели в изпълнение Founders Edition. Същевременно, партньорите на NVIDIA първо съставят списъци с вероятните рецензенти, изпращат ги на NVIDIA за одобрение и потвърждение и едва след това, с одобрението на последния, изпращат образци на определена видеокарта до медиите и блогърите.

Очевидно в случая с GeForce RTX 4060 Ti 16GB ситуацията е малко по-различна. NVIDIA е решила да не участва активно в пускането на видеокартата. Тя само ще наблюдава процеса на тестване и ще посочва кога ще бъде възможно публикуването на ревютата. Въпреки това, според канала HardwareUnboxed в YouTube, партньорите на NVIDIA не са особено ентусиазирани да предоставят мостри от своите версии на GeForce RTX 4060 Ti 16GB на медиите.

Казват, че на 18 (юли) ще стартират продажбите на GeForce RTX 4060 Ti 16GB. Не мога да потвърдя или отрека това, защото не знам със сигурност. Самата NVIDIA обаче по-рано спомена за стартиране на продажбите през юли. За този модел видеокарта няма официална програма за прегледите, която обикновено се предоставя от NVIDIA. Изглежда, че компанията и нейните партньори не искат да се знае нищо за това. Всеки партньор на компанията, с когото говорих, заяви, че няма да предостави образец за ревю на RTX 4060 Ti 16GB и като цяло не са сигурни кога този ускорител ще бъде пуснат в продажба. С други думи, все още не знам кога ще можете да прочетете нашето ревю, но ще купя една карта веднага щом мога. Мисля, че ще има малко публикации за това. Може би това е официалният план и стратегия по пускането на картата. Ситуацията е много подобна на дебюта на модела GeForce RTX 3080 12GB — изразиха своето мнение от HardwareUnboxed.

Самата NVIDIA все още не е потвърдила официално излязлата по медиите информация, че продажбите на GeForce RTX 4060 Ti 16GB наистина ще започнат на 18 юли. Известно е обаче, че цената на картата ще бъде със 100 долара по-висока от тази на модела RTX 4060 Ti с 8 GB памет — 499 долара.


source

Сподели: