September 29, 2023

Редица външни батерии не могат да зареждат iPhone 15

Тази година Apple добави USB-C порт към серията iPhone 15, за да може той да работи с USB-C кабели, USB-C захранвания и други аксесоари. Сега се появи информация, че някои външни батерии с USB-C конектори не работят коректно с iPhone 15.

Според редица съобщения в Reddit и форума на изданието MacRumors не всички предлагани на пазара външни батерии с USB-C конектор могат да се използват с моделите iPhone 15, вероятно поради функцията за обратно зареждане на новите iPhone. В някои случаи iPhone 15 не се зарежда или смартфонът започва да зарежда външната батерия.

Засегнати са редица различни модели външни батерии и поради големият им брой на пазара не могат да се изброят всички некоректно работещи модели. Производителят на аксесоари Anker, заяви, че единственият начин да накарате външната батерия да зарежда iPhone 15 е да използвате USB-A порт. Anker ще проведе допълнителни тестове на всички външни батерии и ще се опита да намери решение.

Смартфоните iPhone 15 могат да зареждат Apple Watch, AirPods или друг iPhone. Повечето USB-C захранвания с Power Delivery работят както трябва независимо от поддръжката на реверсивно зареждане в новите айфони, включително редица модели, тествани от MacRumors, но собствениците на iPhone 15 трябва да знаят, че част от външните батерии не са съвместими.


source

Сподели: