септември 16, 2023

Резултатите от бенчмарковете на iPhone 15 Pro и Pro Max демонстрират чудовищната им мощност

iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max са сред най-мощните смартфони на 2023 година, но сега имаме по-ясна представа колко точно са мощни, тъй като и двата телефона се появиха в Geekbench.

Първоначално забелязан от MySmartPrice, сега има няколко списъка в Geekbench за iPhone 15 Pro и в последния от тях той постига резултат от 2914 точки при теста на едно ядро и 7199 точки при теста на всички ядра. Обърнете внимание, че смартфонът е посочен като „iPhone16,1“, но от данните за чипсета става ясно, че това се отнася за един от новите Pro модели, а MySmartPrice твърди, че това е именно iPhone 15 Pro.

iPhone 15 Pro Max се появи в списъците на Geekbench (посочен като „iPhone16,2“), като показа резултат от 2787 точки в теста на едно ядро и 6853 точки в теста на всички ядра.

И в двата случая това е малко по-ниско от резултатите на iPhone 15 Pro, но въпреки че по-високите резултати са по-добри, това не означава, че той е по-малко мощен, тъй като в резултатите от тестовете може да има известни разлики.

По-важното обаче е, че и двата смартфона имат доста по-високи резултати от своите предшественици. В момента iPhone 14 Pro има среден резултат от 2520 точки в теста на едно ядро и среден резултат от 6387 точки в теста на всички ядра, докато iPhone 14 Pro Max има средни резултати от 2519 точки и 6367 точки съответно за едно ядро и всички ядра.

Не само това, но и резултатите им са много по-високи от тези на всички смартфони с Android. В момента Samsung Galaxy S23 Ultra е начело на класацията на бенчмарковете за Android в Geekbench със среден резултат от 1878 точки в теста на едно ядро. При тестовете на всички ядра Vivo X90 Pro Plus е начело на класацията със среден резултат от 5152 точки.

Повече мощност и повече RAM

Ако изхождаме единствено от резултатите в Geekbench, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max изглеждат най-мощните смартфони на планетата, при това със значителна разлика. Въпреки, че при обща употреба може да не усетите цялата тази допълнителна мощност, игри като Resident Evil 4 remake и Assassin’s Creed Mirage ще бъдат пренесени на iOS, така че ще се възползват от цялата тази мощ.

Интересно е, че в тези списъци с бенчмаркове се споменава и 8 GB RAM, което е с 2 GB повече, отколкото имат iPhone 14 Pro и 14 Pro Max. Възможно е тази подробност да е грешна, така че все още не бихме я приели за потвърдена, но преди пускането на пазара се говореше, че тези смартфони ще имат 8 GB RAM. За съжаление, това не е нещо, което Apple някога разкрива, така че няма да знаем със сигурност, докато някой не ги разглоби.


source

Сподели: