October 18, 2023

Розов текст: Потребителите на Google Pixel 8 Pro виждат странен дефект в режима Always On

Въпреки добрата производителност на екрана на Pixel 8 Pro, потребителите се сблъскаха със странен ефект при показване на текст в режим Always On. Част от текста се показва в розов или жълт цвят. Съобщения за това започнаха да се появяват в Reddit миналата седмица.

Ефектът не се наблюдава по цялата площ на екрана, а в малка част от него – обикновено отстрани или в горната част. Текстът градира от бял към цветен. При нормална работа не се наблюдава промяна на цвета, текстът и другите изображения се предават нормално. Някои потребители са забелязали, че ефектът се проявява при слаба околна светлина.

Проблемът е свързан със стабилната версия на софтуера на Pixel 8 Pro или с бета версията на операционната система Android 14 QPR1. С нея разполагат смартфоните Pixel 8 Pro, а на обикновените Pixel 8 новата версия на фърмуера не е инсталирана и този ефект не се проявява.

Трудно е да се определи дали дефектът е хардуерен или софтуерен. От една страна, има селективност по модел, а от друга – зависимост от версията на софтуера. Възможно е да е свързан с автоматичните настройки на екрана при съвпадение на два фактора – режим Always On и слабата осветеност. Google все още не е коментирал тези съобщения.


source

Сподели: