October 3, 2023

Сгъваемият смартфон OnePlus Open с нова панта беше показан на видео

OnePlus Open и OPPO Find N3 един и същи телефон ли е?

OnePlus и OPPO от известно време са заети да работят върху сгъваеми устройства — OnePlus Open и OPPO Find N3. Open ще бъде първият сгъваем смартфон на производителя, а Find N3 е третият такъв в гамата на компанията, който се сгъва на книга. Преди това в онлайн пространството се появиха само слухове, че тези модели са от различни производители и имена, но всъщност това е едно и също устройство. По-долу в статията имаме потвърждение за това.

Основателят на OnePlus и вицепрезидент и главен оперативен директор на OPPO Пийт Лау официално потвърди, че Open и Find N3 наистина са един и същ телефон. Според него и двете марки са работили заедно по създаването на бъдещия смартфон, който се сгъва на книга и ще го пуснат едновременно.

Какви са предполагаемите му характеристики?

Информационните течове предполагат, че телефонът ще има най-високата плътност на пикселите от всички сгъваеми дисплеи на пазара до момента. Очаква се големината на екрана да е 7.82-инча с резолюция 2268×2440 пиксела. Външният дисплей може да е с диагонал 6,31 инча и с резолюция 2484×1116 пиксела.

Освен дисплея, друго голямо подобрение на този таблет спрямо Find N2 е пантата. Според Лау, компанията има повече от 600 патента, свързани само с пантата. Но ако смятате, че тя играе важна роля в сгъваемите устройства, е съвсем ясно защо производителят ѝ обръща толкова много внимание. Пийт Лау твърди, че пантата в новия смартфон ще бъде с 37% по-малка от тази на Find N2. Той също така ще има 31 компонента по-малко, което трябва да направи смартфона по-лек и по-здрав.

И за да демонстрира дизайна на смартфона и възможностите на новата панта, Лау поиска в интервю да затвори OnePlus Open с лист хартия между двете му части. Следващите кадри показват как смартфонът виси от този лист, без да се изплъзва. В това видео обаче камерата на смартфона е затворена, вероятно за да създаде повече интрига около този елемент.

Каква е очакваната цена и кога смартфонът ще излезе на пазара?

Новото устройство е получило и популярния елемент от OnePlus — Лау е потвърдил, че сгъваемият смартфон ще има Alert Slider. Все още няма официална цена и дата на пускане на смартфона. Но източниците сочат, че анонсът му на пазара ще се състои на 19 октомври. Очаква се цената да бъде поне около $1000, но вероятно ще е по-ниска от тази на Samsung Galaxy Fold5 и Google Pixel Fold.


source

Сподели: