юни 28, 2023

След инсталирането на най-новия ъпдейт смартфоните Google Pixel започнаха да загряват и по-бързо да се изтощават

Юнската актуализация за фамилията смартфони Pixel на Google изглежда е довела до прекомерно бързо изтощаване на батерията на тези устройства. Според многобройните оплаквания в уеб пространството те също така много по-често прегряват.

Още миналата седмица в Reddit се появиха стотици оплаквания от собственици на Google Pixel, много от които изтъкнаха влошаването състоянието на смартфоните след актуализацията за юни. Те казват, че батериите на техните устройства се изтощават много по-бързо, отколкото преди. Някои твърдят, че батериите трябва да се зареждат многократно през деня и, разбира се, задължително да се зареждат вечер преди лягане. Въпреки че смартфоните Pixel на Google никога не са били известни с особена енергийна ефективност, ситуацията излиза от нормалното.

Освен това някои потребители съобщават, че батериите се изтощават по-бързо, когато смартфоните са в режим на готовност. И накрая, смартфоните на Google се нагряват повече от обичайното. Проблемите засягат най-вече сериите Pixel 6 и Pixel 7.

Не за всички смартфони се съобщава, че са претърпели спад в производителността – някои потребители твърдят, че техните устройства работят дори по-добре. Въпреки това, тези случаи определено не са единични – след актуализацията в Мрежата се появиха твърде много оплаквания.

Добрата новина е, че Google рано или късно ще пусне пач за отстраняване на проблема. Google обикновено публикува ъпдейтите в първия понеделник на месеца, така че няма да мине много време. Вярно е, че актуализацията за юни се забави с почти две седмици и същото може да се случи и през следващия месец.


source

Сподели: