July 14, 2023

Слухове: Galaxy S24 Ultra ще получи 65W бързо зареждане и нова технология на акумулатора

Samsung пусна първия си смартфон, който поддържа 45W кабелно зареждане през 2019 г. (Galaxy Note10+) и все още липсва напредък в това направление. Появиха се слухове, че ситуацията ще се промени с появата в устройствата на компанията на нова технология за стековане на батериите, която вече се използва в електромобилите.

Според @RGCloudS, такива акумулатори ще се появят в Galaxy S24 Ultra и вероятно в S24+. В момента Samsung тества само стековани батерии в една от своите китайски фабрики, докато заводът в Чхонан в Южна Корея все още чака да пристигне производственото оборудване.

Стековането — това е иновативен метод за “подреждане“ на батериите, при който такива компоненти, като катоди и аноди се комбинират по специфичен начин за по-добра енергийна плътност.

Методът ще позволи на смартфоните да постигнат максимална скорост на зареждане с повишена до максимум автономност. Известно е, че капацитетът на S24 Ultra и S24 + ще бъде 5000 mAh. В бъдеще стекованите батерии може да се използват и в смартфоните Galaxy Z Flip6 и Z Fold6, а Apple ще ги използва във всичките си модели iPhone 15.


source

Сподели: