November 2, 2023

Смартфоните и таблетите Galaxy получиха безплатно архивиране в Samsung Cloud за 30 дни

Прехвърлянето на данни към ново устройство или подготовката на текущия апарат за ремонт стана по-лесно.

Samsung обяви международното стартиране на функцията Temporary Cloud Backup — безплатно архивиране в хранилището на Samsung Cloud за 30 дни. Той е предназначен за потребителите, които се притесняват от загуба на данни (например, преди да изпратят устройство за ремонт).

Данните са свързани с акаунт в Samsung, а не с конкретно устройство. Благодарение на това потребителят може да направи резервно копие на стария смартфон, да го върне към фабричните настройки и да го продаде, а след няколко дни да си изтегли данните от облака на новия смартфон. Съответната опция ще бъде предложена при наличие на ново устройство. Дори ако пропуснете този екран по време на първоначалната конфигурация, временният архив може да бъде намерен в настройките на режима за поправка или в секцията „Нулиране“ на настройките.

Временното архивиране ви позволява да съхраните данните от приложения на Samsung, настройки на акаунти, както и странични приложения, снимки, документи и други файлове. Временното облачно архивиране ще се съхранява отделно от обикновените облачни архиви на Samsung и няма да презапише съществуващите. 7 дни преди резервното копие да бъде изтрито, потребителят ще получи уведомление.

Няма ограничение за общото количество файлове, качени в облака, но всеки файл може да тежи не повече от 100 GB. Можете да изтегляте само файлове, които са на устройството: свързването на флаш устройство чрез USB-C и запазването на данни от него в облака няма да сработи. Можете да изтегляте и качвате файлове чрез тази функция само през Wi-Fi.

От тази есен безплатното временно архивиране ще се появи на всички смартфони и таблети на Samsung с One UI 6, като се започне с флагманските линии Galaxy S и Galaxy Z. Разпределението за различните модели и региони ще бъде постепенно, производителят обаче не уточнява точните дати. В някои страни тази функция започна да работи още през месец юни като част от новия режим за ремонт.

Apple вече предлага подобна функция: за да прехвърлите данните си от стария iPhone или iPad към новия, можете да използвате свободното място в iCloud до 21 дни.


source

Сподели: