септември 13, 2023

Смартфоните на Oppo ще използват усъвършенстваните многослойни сензори за изображения Sony Lytia

Oppo обяви стратегическо партньорство със Sony, в резултат на което скоро ще бъде представен първият смартфон, който използва иновативния двуслоен сензор за изображения Sony Lytia с новата технология за двуслойни транзистори.

Технологията на двуслойните транзистори дебютира преди това като част от многослойния CMOS оптичен сензор Exmor T IMX 888, използван в смартфона Xperia 1 V на Sony. По-късно компанията представи още два сензора за изображения – IMX903 и IMX907 – които използват същата технология.

Ключовата особеност на двуслойната транзисторна технология на Lytia е използването на фотодиоди и транзистори, разположени в различни слоеве. Първият слой служи за регистриране на светлината, докато вторият слой обработва и съхранява информацията за светлината. Фотоапаратите и смартфоните, базирани на двуслойната транзисторна технология, ще приемат повече светлина, което означава, че ще има по-малко шум и повече детайли в изображенията при слаба осветеност на сцената.

Според информацията на изданието GSMArena компанията Vivo, която подобно на Oppo е част от групата брандове, притежавани от BBK, също е обявила партньорство със Sony по отношение на сензорите Lytia. Известно е още, че фотосензорите, базирани на многослойни транзистори, ще бъдат използвани в бъдещата серия флагмански смартфони Vivo X100.

Oppo зави пред медиите, че новите оптични сензори ще дадат началото на следващата ера в изчислителната фотография.


source

Сподели: