юли 7, 2023

Смартфоните от серията iPhone 15 може да разполагат със значително по-големи батерии

Последните слухове в интернет предполагат, че следващото поколение iPhone-и на Apple ще имат значително по-големи батерии от своите предшественици, което звучи доста добре предвид това, че iPhone не е известен със своя дълъг живот на батерията.

Според потребител на Weibo, който се позовава на източник от Foxconn, iPhone 15 на Apple ще се доставят с по-големи батерии. Съобщава се, че капацитетът на батериите за различните модели е следният:

  • iPhone 15: 3877 mAh (увеличение с 18%)
  • iPhone 15 Plus: 4912 mAh (увеличение с 13,6%)
  • iPhone 15 Pro: 3650mAh (увеличение с 14,1%)
  • iPhone 15 Pro Max: 4852mAh (увеличение с 10,9%)

Увеличението е значимо, но е важно да помните, че капацитетът е само част от цялостното уравнение за живота на батерията. Хардуерът и софтуерът (и начинът, по който те си взаимодействат) са също толкова важни, а Apple дава вероятно най-ефективните примери в мобилната индустрия.

Очаква се също така предстоящата линия iPhone 15 на Apple да се доставя с два различни процесора в зависимост от моделите. По-ниският клас iPhone 15 и iPhone 15 Plus вероятно ще се захранват от A16 Bionic – същият чип, който се намира в съществуващите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Този чип е изграден по 5 nm (N4P) производствен процес на TSMC.

Междувременно се очаква iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max да се получат нов A17 Bionic чип, произведен по 3 nm производствен процес на TSMC.

Apple има няколко възможности как да се възползва от допълнителното предимство от този по-голям капацитет на батериите. Компанията може да запази подобно ниво на производителност и да се съсредоточи стриктно върху подобряването на живота на батерията. И обратното, Apple може да използва допълнителния капацитет на батерията, за да повиши производителността и да поддържа подобен номинален живот на батерията. Възможно е да се използва и комбинация от по-добра производителност и подобрен живот на батерията.

В допълнение към по-големите батерии се съобщава, че Apple иска да подобри Ultra Wideband чипсета в своите смартфони, за да улесни интеграцията с хедсета за смесена реалност Apple Vision Pro.


source

Сподели: