July 24, 2023

Смартфоните с бързо зареждане представляват 80% от общите продажби през първото тримесечие на 2023 г.

Според Counterpoint Research смартфоните с поддръжка на бързо зареждане (10W или повече) представляват около 80% от общите продажби на смартфони през първото тримесечие. В сравнение със същия период на миналата година тази цифра се е увеличила 6 пъти. Средната мощност на бързото зареждане в смартфоните през отчетния период се е увеличила от 30 W през миналата година до 34 W през тази.

Много китайски производители на смартфони активно използват технологията за бързо зареждане, за да привлекат вниманието на потребителите към своите продукти. Например Realme и Xiaomi имат модели с поддръжка на зареждане до 200 W. Неотдавна Xiaomi и Oppo обявиха смартфони с поддръжка на бързо зареждане от 300W. Китайските марки се стремят да осигурят бързи скорости на зареждане, благодарение на които смартфоните да могат да попълват запасите си само за няколко минути.

Производителите на смартфони също така се стремят да направят бързото зареждане по-достъпно. За тази цел те внедряват поддръжка на технологията в евтини модели, за да ги отличат от конкуренцията. Поддръжката на бързо зареждане вече се превърна в стандартна функция в сегмента на смартфоните с цена над 200 USD и сега производителите се стремят да предоставят на потребителите възможността да зареждат своето устройство с възможно най-висока скорост. Например, смартфон с поддръжка на бързо зареждане над 30 W може да попълни запасите си за по-малко от час, което може да бъде убедителен аргумент за потенциалните купувачи.

Китайските производители на смартфони са водещи в интегрирането на поддръжка за по-мощно зареждане. Това е особено видно на пазара на Средното кралство, където средната мощност на зареждане, поддържана от смартфоните през отчетния период, е 50 W. В същото време утвърдени производители като Apple и Samsung се фокусират повече върху безопасността на батериите и цялостната им производителност, отколкото върху увеличаването на мощността на зареждане.


source

Сподели: