юни 27, 2023

Смартфоните с Android скоро може да имат 24 GB RAM памет

Критиците на Apple често се оплакват, че продуктите на компанията предлагат твърде малко за цената си. В екосистемата на Android сценарият е точно обратният: можете да получите много за по-малко от половината от цената на iPhone. Съвсем скоро тази разлика може да се увеличи още повече, като 24 GB RAM се превърне в стандарт за флагманските смартфони.

Според доверения лийкър Digital Chat Station, предстоят смартфони с Android с 24 GB RAM. В китайската социална медия Weibo се твърди, че „Oga“ е започнала работа по популяризирането на тази голяма по рода си RAM памет. Ако никога не сте чували за за „Oga“, това по същество представлява група на производителите Realme, OnePlus и Oppo.

Лийкърът не е предоставил подробности за това коя компания от тази група работи върху 24 GB RAM за своите смартфони. В публикацията в Weibo обаче се твърди, че 24 GB RAM ще се предлага като топ конфигурация, а 16 GB ще бъде стандартен вариант. Несъмнено това ще създаде много шум, но истинският въпрос е доколко това ще бъде полезно в реалния свят.

Преди няколко години появата на 200-мегапикселова камера в телефоните с Android вдигна много шум, но самият брой мегапиксели всъщност не промени играта в индустрията. Ще бъде интересно да се види как компаниите ще продадат на потребителите идеята за оперативна памет с обем 24 GB.

Въпреки, че хардуерните изисквания зависят от начина, по който искате да използвате смартфона си, 8 GB RAM се смятат за достатъчни за повечето хора, а тези, които искат да имат сигурност за бъдещето, може би ще изберат вариант с 12GB или 16GB RAM памет. Всичко над това може да изглежда привлекателно на хартия, но едва ли ще постигнете нещо голямо, което може да реши конкретен проблем.


source

Сподели: