September 22, 2023

Смартфоните Google Pixel с бета версията Android 14 QPR1 показват броя на циклите на зареждане на батерията

Google представи първата бета версия на Android 14 QPR1, като в нея има някои ключови промени и подобрения, включително прегледа на броя на циклите на зареждане на батерията в смартфоните Pixel.

В Настройки > За телефона на устройствата Google Pixel ще се появи нов раздел „Информация за батерията„, който логично съдържа информация за батерията. Това включва датата на производство на батерията, както и броя на циклите на зареждане, през които е преминала батерията.

Това позволява на потребителите да видят колко е остаряла батерията на мобилния телефон, само че засега липсва информацията за технологичното състояние и спада на нейния максимален капацитет. 

Това става на фона на излязлата наскоро информация, че Apple добави в iOS 17 възможност за преглед на подробната статистика на батерията в смартфоните iPhone 15, което стана след натрупалият се голям брой оплаквания от проблеми с батерията в iPhone 14.

С течение на времето Google със сигурност ще увеличи информацията за батерията и ще започне да показва подробните статистики, а засега това е една много добра първа стъпка в тази насока.

Не се знае дали тази функция ще се появи във всички Android смартфони, но във фамилията Pixel явно ще я има. Така или иначе има приложения на трети страни, които вършат същата работа и няма причини Google да не интегрира тази възможност в екосистемата на Android.


source

Сподели: