ноември 2, 2023

Смартфоните Huawei Mate 60 „взривиха пазара“

Поради засиленото търсене на серията Mate 60, компанията Huawei си е поставила за цел да произведе и продаде 100 милиона броя смартфони през следващата година. Това е с 40% повече, отколкото компанията планираше преди представянето на серията Mate 60.

Лукас Жонг, анализатор в Canalys, потвърди, че новите продукти от серията Mate 60 на Huawei са „взривили пазара“ и са дали възможност на компанията да стане отново конкурентоспособна на родния пазар.

Преди това редица анализаторски компании прогнозираха, че доставките на мобилни телефони на Huawei през следващата година ще достигнат около 70 млн. броя. Според отчетите доставките на смартфони на Huawei през тази година се очаква да бъдат между 40 и 50 млн. броя, което е с 30-70% повече от миналата година. Продажбите на смартфони от серията Mate 60 ще бъдат около 20 милиона броя.

Водещият анализатор на Tianfeng International Securities Минг-Чи Куо заяви по-рано, че от 2024 г. всички нови модели на Huawei ще използват новите процесори Kirin със собствен фирмен дизайн, а дотогава Qualcomm напълно ще загуби Huawei като клиент.

Според предишни доклади Huawei разчиства складовите си наличности от по-старите модели и се подготвя да промени продуктовата си гама. Очаква се Huawei да пусне няколко нови смартфона в различни категории между края на тази и началото на следващата година.


source

Сподели: