юни 27, 2023

Смартфоните Pixel 8 и Pixel 8 Pro се очаква да получат специален десктоп режим за работа с външни монитор, клавиатура и мишка

Уеб порталът Android Authority, позовавайки се на вътрешен източник от Google, съобщава, че смартфоните Pixel 8 и Pixel 8 Pro ще разполагат с USB-C порт с поддръжката на режима DisplayPort.

Както е известно, стандартът USB-C поддържа два алтернативни режима: Thunderbolt и DisplayPort – първият ви позволява да свързвате аудио, допълнителна памет и дори външни графични карти, докато вторият е ограничен до видеоизход с висока резолюция.

Поддръжката на DisplayPort в смартфоните Pixel 8 и 8 Pro ще даде възможност за използване на специална десктоп функция в стил Samsung DeX с адаптиран интерфейс за голям екран.

Интересно е, че още през месец февруари бе обявено, че поддръжката на DisplayPort чрез USB-C ще бъде интегриран в мобилната операционна система Android 14.

Очаква се Google да представи серията смартфони Pixel 8 в началото на месец октомври 2023 г.

Да напомним, че наскоро изтече информация и за камерите на тези интересни смартфони на Google. Според тези данни Pixel 8 и Pixel 8 Pro ще получат модернизирани 50-мегапикселови оптични сензори на основните камери с ISOCELL GN2 матрица на Samsung вместо ISOCELL матрицата GN1 от серията мобилни телефони Pixel 7.

Pixel 8 ще запази 12-мегапикселовия сензор Sony IMX386 от своя предшественик, а зрителното поле този път ще бъде малко по-широко с 0,55-кратно увеличение в сравнение с 0,67-кратното при Pixel 7.


source

Сподели: