юни 16, 2023

Собствениците на Android-телефоните Google Pixel и Samsung съобщават за загуба на контакти

Днес много собственици на смартфоните Google Pixel и Samsung съобщават за липсващи контакти от техните Android-телефони. Собствениците на смартфоните от тези производители, при отварянето на приложението Google Contacts под Android с изненада установиха, че всичките им контакти са изчезнали някъде.

Ситуацията изглежда ужасна, но за щастие всички контакти все още се показват онлайн на contacts.google.com, който предлага доста поносим мобилен уеб-интерфейс, и все още можете да получите достъп до важен контакт при спешни случаи.

Опитите за възстановяване или повторното синхронизиране на контактите не водят до желания резултат.

Този проблем с липсващите контакти под Android изглежда е свързан със синхронизирането на услугите в Google Play.

Не е съвсем ясно, но има спекулации, че това е така, защото Google наскоро (с версия 23.20+ на Play Services) направи така, че „деактивирането на синхронизирането с Google Контакти сега ще премахне синхронизираните преди това контакти от вашия Android-телефон“.

Проблемът, който в момента срещат потребителите, може да е свързан с тази важна промяна. Само през последния ден има десетки съобщения за наличието на подобен недостатък, особено сред собствениците на телефоните Pixel от всички поколения. Това не трябва да е обвързано с версията на операционната система, включително и наскоро пуснатата актуализация Android 13 QPR3. Съществуват оплаквания и от устройствата на Samsung, което показва, че това е доста сериозен проблем с услугите на Google Play.


source

Сподели: