October 15, 2023

Собствениците на Google Pixel ще получат всички тези страхотни нови функции безплатно

Новите флагмански телефони Pixel 8 са вълнуващи, но има добри новини и за тези, които не могат да си позволят по-нов модел. Устройствата Pixel получиха голяма актуализация, която ще внесе всякакви нови функции на по-старите устройства като Pixel 4a 5G.

Тъй като хардуерът е практически в своя пик, софтуерът е една област, в която основните подобрения и функции могат да внесат огромна разлика, а пристигането на Android 14 означава, че милиони Pixel устройства ще получат безплатна актуализация, която ще бъде пусната днес.

Някои функции са ограничени до определени устройства, но за това ще ви уведомим по-долу. Ето някои от най-важните нововъведения и нови функции в Pixel:

Персонализиран заключен екран

Персонализирането винаги е било неразделна част от Android и в Android 14 ще можете да персонализирате заключения си екран още повече с нов набор от часовници и тапети. Ще можете още да променяте бързите действия, да показвате съобщения и информация за Smartspace.

Към заключения екран, новите монохромни теми ще подхождат на тези, които искат спокоен и по-малко стресиращ стил на целия интерфейс. Версията на Pixel 8 е показана по-долу.

Това ще е достъпно за Pixel 4a 5G и по-новите модели.

Нова Pixel камера

Приложението за камерата е може би едно от най-използваните, а в най-новата версия на Android 14 то получи нов интерфейс. Според Google, благодарение на новите бутони в долната част на приложението можете лесно да превключвате между любимите си фото и видео-режими.

Работа с изображения в RAW формат

Камерата има и специален трик за ентусиасти – възможността да отваряте RAW-изображения в любимото си приложение за редактиране директно от Google Photos.

Предлага се за Pixel 6 и по-новите телефони, както и за Pixel Tablet.

Режим на преводач за Pixel Fold

Тази функция е малка ниша, но ако сте станали собственик на “книгата“ от Google и общувате с човек, който говори друг език, тогава режимът на преводач на два екрана ще ви позволи лесно да водите разговор лице в лице.

Използват се вътрешни и външни дисплеи, за показване на преведения разговор в реално време, така че не е необходимо да превключвате екраните.

По-ефективно зареждане

Много е неприятно да свържете телефон или таблет към мрежата и след известно време да откриете, че почти не се зарежда. Pixel вече ще ви уведомява, когато захранващият адаптер или кабелът, който използвате, зарежда бавно или изобщо не зарежда.

Предлага се за Pixel 6 и по-новите модели, както и за таблетите Pixel.

Пестене заряда на батерията

Android 14 също ще помогне за удължаване живота на батерията с обновена функция за пестене на заряда на батерията, която ви позволява да видите какво точно е ограничено и да изберете кои критични приложения да работят, докато екстремният режим за пестене на батерията е активен.

И двата режима ще бъдат придружени от известия, когато нивото на заряда достигне 20 или 10%.

Синергия между устройствата

Ако имате устройство с ChromeOS (като Chromebook), то ще работи по-добре с Pixel, тъй като можете да стартирате приложения на телефона си и след това безпроблемно да преминете към Chromebook. Според Google вие също ще можете да обменяте съобщения и да извършвате други действия, като например проверка на доставката на храна.

Актуализация на Pixel Tablet

Няколко актуализации бяха пуснати специално за Pixel Tablet, като се започне с режима за деца, наречен Kids Space. Има и удобна лента за навигация, както и “качествено съдържание“.

А когато таблетът е в докинг-станцията, можете да помолите Google Assistant да пусне подкаст или да слушате новини. Например, „Хей Google, включи подкаста Made By Google“ или „Хей Google, включи новините“.


source

Сподели: