Соларни системи

Използването на слънчева енергия става все по-популярно в днешно време, но как да изберете правилната фотоволтаична система за вашия дом или бизнес? В следващите редове ще разгледаме различните видове фотоволтаични системи, за да можете да направите най-добрия избор.

Автономни фотоволтаични системи (OFF GRID)

Тези системи са идеални за отдалечени места, където няма електропреносна мрежа. Те се осигуряват само от произведената от фотоволтаичните панели електроенергия и обикновено включват акумулатори за съхранение на енергията. Това е най-скъпият вариант, но също така и най-независимият.

Мрежови фотоволтаични системи

Това са електроцентрали, които произвеждат електроенергия, която се продава на електропреносната мрежа. Те са подходящи за хора, които искат да се възползват от слънчевата енергия, но не искат да инвестират в акумулатори. Произведената енергия се продава на доставчика на електроенергия и може да намали месечните ви сметки за ток.

Комбинирани фотоволтаични системи

Тези системи са подходящи за потребители, които желаят да използват произведената енергия за собствени нужди и да черпят от електропреносната мрежа при нужда. Това включва използването на акумулатори за съхранение на енергията.

Комбинирани фотоволтаични системи

Този тип система комбинира всички предимства от горепосочените опции. Позволява използването на собствена енергия, черпенето на ток от електропреносната мрежа и продажбата на излишната произведена енергия на вашия доставчик на електрическа енергия.

Изберете Правилната Фотоволтаична Система за Вашия Дом или Бизнес

Изборът на фотоволтаична система зависи от вашите нужди и бюджет. Независимо коя опция изберете, използването на слънчева енергия е екологичен и икономичен начин за снабдяване на вашата сграда с електроенергия.

Сподели: