септември 12, 2023

Според данни на Avito Services руснаците все по-често дават iPhone на частни сервизни специалисти

Търсенето на частни услуги за ремонт на iPhone в Русия се е увеличило, както съобщава Avito Services (Авито Услуги). През изминалия месец броят на заявките за ремонт на смартфони на Apple се е увеличил с 33% в сравнение с август миналата година. В сравнение с юли тази година броят на заявките се е увеличил с 8%.

В Москва търсенето на частен ремонт на iPhone се е покачило с 65%, а в Санкт Петербург – с 64%. В същото време в Краснодар търсенето остава на същото ниво като година по-рано.

Информацията е на ръководителя направлението „Бизнес и битови услуги“ в Avito Services.

„В случай на повреда на устройство потребителите търсят квалифицирана помощ за ремонт на достъпни цени, затова обръщат внимание на офертите на частните специалисти – техните крайни разходи за ремонт често са по-ниски от тези на големите сервизни компании или мрежовите центрове, а условията за ремонт са по-гъвкави. Затова в случай на повреда или неизправност клиентите все по-често избират да ремонтират наличното си устройство, вместо да купуват ново. Пазарът на услуги за ремонт на смартфони реагира на това, като увеличи предлагането: в Авито Услуги броят на обявите за ремонт на мобилни устройства през миналия месец е бил с 11% по-голям, отколкото през същия период на 2022 г. Очакваме сегментът да продължи да расте“ – заяви Александър Сьомочкин от Авито.


source

Сподели: