October 26, 2023

Според експерти трябва да изтриете тези „безполезни“ приложения от вашия iPhone, които вероятно не използвате

Каква е ползата от приложения, които никога не използвате? Те не само заемат място в паметта на устройството ви, но също така изразходват енергия от батерията и място за съхранение и не дават нищо в замяна. Някои от тези рядко използвани приложения са ресурсоемки, което означава, че продължават да консумират енергията на смартфона ви, като дори е възможно да допринасят за забавянето на устройството ви. Ако искате да почистите малко устройството си и да изтриете няколко приложения, които много експерти смятат за „безполезни“, започнете оттук:


Игри

Често се случва да изтеглите нашумяла игра, за която всички говорят, да я играете няколко седмици, след което да забравите, че е на устройството ви и да преминете към следващата игра. Накрая всички тези игри заемат място за съхранение и не са били актуализирани от дълго време, което може да представлява риск за сигурността ви.

Изтрийте всички игри, които не сте отваряли от седмици или месеци. Те няма да ви липсват, а ако все пак ви липсват, винаги можете да ги изтеглите отново.


Приложения за навигация

Никой не би ви предложил да изтриете всичките си навигационни приложения, но ако имате Waze, Google Maps, Scout, Apple Maps и още четири навигационни приложения, защото подозирате, че всички те предоставят различна информация, излишно натоварвате смартфона си. Изберете едно приложение и го използвайте – моят личен избор е Google Maps.


Социални мрежи

Подобно на приложенията за навигация, социалните мрежи са във възход и малцина са тези, които с увереност ще изтрият всяко едно от тези приложения, но приложения като Facebook, Snapchat и TikTok изтощават батерията най-много, а освен това заемат място за данни и съхранение. Ако можете да изберете едно, което ви харесва най-много и да изтриете останалите, или можете да ползвате Facebook чрез браузъра си, ще забележите голяма разлика в начина, по който работи вашето устройство.


Приложения за запознанства

Помислете за цялата информация, която предоставяте на приложенията за запознанства – личните си данни, снимките, местоположението. Сега умножете тази информация по броя на приложенията за запознанства, които имате и ще получите реална представа колко данни събират те и колко голяма тежест могат да бъдат те за устройството ви. Имате любимо приложение за запознанства, което рядко ви разочарова? Супер – запазете го, но изтрийте някое от останалите, за да помогнете на смартфона си.


Разбира се, „безполезен“ е относително понятие и приложенията, които са безполезни за вас, може да са необходими на някой друг.


source

Сподели: