юли 22, 2023

Сравнение на Nothing Phone (1) и Nothing Phone (2): 6 основни разлики/подобрения

Nothing Phone (2) е директен ъпгрейд на Nothing Phone (1) от миналата година. Докато мнозина гледат на задния панел на Phone (1) и (2) като на нищо повече от ефектен трик, подобренията в Nothing Phone (2) го тласкат още по-напред към горния сегмент на пазара на смартфони с Android от среден клас.

Ключовите подобрения в процесора, камерата и други правят Nothing Phone (2) по-добро предложение от Nothing Phone (1), но какви по-точно са тези подобрения?

1. Snapdrgon 778G+ срещу Snapdragon 8+ Gen 1

Nothing Phone (1) стартира с приличен, но очевидно среден клас Snapdragon 778G+. Представянето му беше добро, но не беше нищо впечатляващо и донякъде очаквано за първия смартфон на Nothing.

Nothing значително подобри Phone (2) като го оборудва със Snapdragon 8+ Gen 1, което подобри работата му и го направи много по-мощен от Phone (1). Това е промяна, която води до по-бърза цялостна работа на устройството.

2. Заден панел – Glyph

Има няколко ключови промени в интерфейса Glyph-a на Nothing Phone (2) – официалното име на светещия светодиоден заден панел на смартфона.

Първо, дизайнът на светодиодите е различен, като във Phone (2) те са леко разделени в сравнение с напълно свързания дизайн при Phone (1). Например, основният светодиод на Phone (2) е от 6 части, докато същият светодиод на Phone (1) се състои от 1 непрекъсната лента.

Физическите светодиоди не са единствената промяна. Nothing също така внесе значителни промени в опциите за персонализиране на интерфейса на Glyph с помощта на интегрираното меню Glyph Composer в Nothing OS 2.0.

Това е чудесно малко подобрение за тези, които искат по-голям контрол върху светлините на гърба, но преди да обмислите ъпгрейд, знайте, че Nothing пусна приложението Glyph Composer за Nothing Phone (1), което предоставя същата функционалност и за него. Можете да изтеглите приложението от Google Play Store.

3. Подобрена камера

Nothing Phone (1) имаше прилична 50MP ултра-широкоъгълна двойна камера. Тя се представяше добре, но изискваше напредък при пускането на следващото поколение смартфон на компанията.

Интересно е, че Nothing са запазили същата 50MP ултра-широкоъгълна конфигурация на двойната камера, но са подобрили значително сензора в Nothing Phone (2), като сега той е Sony IMX890, който може да обработва „до 4000 пъти повече данни от камерата“ от своя предшественик.

Подобрението означава, че Phone (2) има по-добро качество на камерата от Phone (1), особено в ситуации с по-тъмно осветление. Освен това той поддържа Advanced HDR и по-голяма стабилизация на изображението при заснемане на видеоклипове.

4. Размер и качество на екрана

Екранът на Phone (1) е добър, но имаше няколко проблема, които го възпрепятстваха. За щастие Phone (2) ги решава директно, като предлага по-голям динамичен екран с много по-голяма яркост.

Първо, размерът на екрана e увеличен от 6,55 на 6,7 инча. Той вече е LTPO OLED, което означава, че предлага динамична честота на опресняване на екрана, като се регулира между 1Hz и 120Hz според нуждите. Това е удобно подобрение, което би трябвало да спести живота на батерията.

Яркостта на екрана също е значително подобрена, като екранът на Phone (2) може да осигури 1600 нита в сравнение с 500 нита на Phone (1) – това повече от 3 пъти по-ярко.

5. Живот на батерията

Nothing Phone (1) има батерия с капацитет 4500 mAh, която издържа около 16 часа с пълно зареждане, в зависимост от начина, по който използвате устройството.

Nothing увеличи живота на батерията на Phone (2) до 4700mAh, което в комбинация с по-ефективния LTPO OLED екран и също толкова ефективния чип Snapdragon 8+ Gen 1 осигурява целодневно смартфон изживяване.

6. Цена

Всички тези подобрения не са безплатни. Съществуват 3 модела Nothing Phone (2), като всички те струват повече от Nothing Phone (1).

RAM памет Вътрешна памет Цена
Nothing Phone 2
8GB 128GB $599
12GB 256GB $699
12GB 512GB $799
Nothing Phone 1
8GB 128GB $320
8GB 256GB $400
12GB 256GB $525

Както можете да видите от таблицата по-горе, Nothing Phone (2) струва повече – няма две мнения по този въпрос, но както прочетохте и по-горе, той има значителен брой подобрения спрямо предшественика си.

Големият въпрос е дали Nothing Phone (2) си заслужава покупката?

Ако се колебаете дали да преминете към Nothing Phone (2), трябва да разгледате точките по-горе. Той е по-скъп от Phone (1), но носи подобрения в много ключови области, повечето от които бяха приветствани с одобрение както от критиците, така и от потребителите.

Задният светодиоден панел предлага страхотен външен вид, дори ако не използвате приложението за персонализиране на светлините, а подобренията в качеството и яркостта на екрана и неговия процесор правят Nothing Phone (2) силен претендент на пазара на смартфони с Android.


source

Сподели: