август 4, 2023

Съобщава се, че Apple работи върху AirTag 2: производството може да започне в края на 2024 г.

Проследяващото устройство на Apple AirTag все още е интересна тема сред технологичните ентусиасти. Но основно се обсъжда потенциалното развитие на неговото продължение, AirTag 2, за което се говори, че ще бъде пуснато още в края на 2024 г.

Тази информация обаче не е официална и се основава на спекулациите на анализатова Минг-Чи Куо.

Прогнозата на Куо за началото на производството на AirTag 2 през четвъртото тримесечие на 2024 г. предполага несигурност. Въпреки че вътрешните му източници често предоставят надеждна информация, това предположение изглежда зависи от търговския успех на оригиналния AirTag, чиито данни за продажбите не се оповестяват публично.

Ясно е, че Куо вижда продажбите на AirTag като достатъчно стабилни, за да оправдаят производството на устройство от второ поколение. Трудно е обаче да се предскажат точните възможности, функции и надстройки, които AirTag 2 може да донесе на потребителите поради далечния перспективен прозорец за пускане.

Дали ще се появи на пазара през последното тримесечие на следващата година или през първите няколко месеца на 2025 г. остава загадка.

Интересно е, че Куо предвижда по-голяма роля за AirTag 2, който според него ще бъде централен в пространствената изчислителна екосистема на Apple. Очаква се основната актуализация да е свързана с очилата Vision Pro.

Въпреки че спецификата на тази интеграция остава неясна, тя намеква за потенциална промяна в продуктовата динамика на Apple. Това обещава, че компанията не само ще се справи с недостатъците на предишното устройство, но и ще прокара нови пътища в бъдещата екосистема на Apple.


source

Сподели: